Lesethytta

Leset Smeltehytte

lesethytta

Praktisk informasjon om hytta
Leset Smeltehytte er en hytte som alle studenter og ansatte ved IMA (instituttet for materialteknologi) kan bruke gratis. Hytta ligger i Haltdalen hvor det er gode muligheter for å gå på fjellturer og skogsturer. Om vinteren blir det mye snø, og det vil derfor være et godt alternativ for de som ønsker å gå på skitur.

Hytta har ikke innlagt strøm eller vann, men det er mulig å få tak i drikkevann i en elv 20 meter fra hytten. Det er lommelykter og stearinlys i hytta, men det anbefales å ta med ekstra hodelykter. Det er fire store sengeplasser, og det er mulig å sove flere på hver sengeplass. Leset har også god gulvplass, og det er dermed plass til flere med liggeunderlag. Hytta har en vedovn, ferdighogget ved og utedo.

For andre studenter eller ansatte på NTNU koster det 50 kroner per person og 100 kroner for de som ikke jobber eller studerer på NTNU.

Beliggenhet og transport
Leset ligger ca 53 km fra Støren i retning Røros, i nærheten av Gåre (Riksvei 30). Den ligger til høyre over en bro og litt innover på en traktorvei. Både broen og hytten er skiltet med «Leset» og «Smeltehytte». Det er mulig å bruke GPS for å finne frem. Kjøretiden er cirka en og en halv time fra Trondheim. Det er parkeringsplass rett ved hytta.

Det er gode muligheter for buss. Man kan ta bussen som går fra Trondheim Stasjon – Støren – Røros og be bussjåføren stoppe ved Leset. I skrivende stund er dette bussnummer 340. Reisetid er på ca 2 timer og du vil bli sluppet av på andre siden av veien fra broen til Leset. Det er da bare å følge veien hvor det er skiltet med «smeltehytte». (Tog anbefales ikke, da nærmeste holdeplass er et godt stykke unna.)

Booking av hytta
Dersom du er interessert kan du sende mail til leset@dehoylegerte  for å avtale tid. Da kan vi møtes og du kan få nøkkelen til hytta.

Du kan sjekke om hytta er ledig ved å bruke denne kalenderen.

Håper du reiser, hytta er sterkt undervurdert!

Med vennlig hilsen,

Haakon Kirksæter, Lesetansvarlig

Leave a Reply