Leset Smeltehyttelesethytta

Praktisk informasjon om hytta
Leset Smeltehytte er en hytte som alle studenter og ansatte ved IMA (instituttet for materialteknologi) kan bruke gratis. Hytta ligger i Haltdalen hvor det er gode muligheter for å gå på fjellturer og skogsturer. Om vinteren blir det mye snø, og det vil derfor være et godt alternativ for de som ønsker å gå på skitur.

Hytta har ikke innlagt strøm eller vann, men det er mulig å få tak i drikkevann i en elv 20 meter fra hytten. Det er lommelykter og stearinlys i hytta, men det anbefales å ta med ekstra hodelykter. Det er fire sengeplasser, og det kan være mulig å sove flere på hver sengeplass. Leset har også god gulvplass, og det er dermed plass til flere med liggeunderlag. Hytta har en vedovn, ferdighogget ved og utedo.

For andre studenter eller ansatte på NTNU koster det 50 kroner per person og 100 kroner for de som ikke jobber eller studerer på NTNU.

Beliggenhet og transport
Leset ligger ca 53 km fra Støren i retning Røros, i nærheten av Gåre (Riksvei 30). Den ligger til høyre over en bro og litt innover på en traktorvei. Både broen og hytten er skiltet med «Leset» og «Smeltehytte». Dere kan søke på «Leset Haltdalen» på google maps da finner dere området det ligger i. Kjøretiden er cirka en og en halv time fra Trondheim. Det er parkeringsplass rett ved hytta.

Det er gode muligheter for buss. Da tar man bare buss mot Røros og går av ved busstoppet «Gåregrenda» eller be bussjåføren sleppe dere av ved leset. Reisetid er på ca. 2 timer og fra Gåregrenda er det bare å gå i 10 min tilbake mot Trondheim, da vil dere komme til broen tydelig markert med «smeltehytte» (Tog anbefales ikke, da nærmeste holdeplass er et godt stykke unna.)

Booking av hytta
Dersom du er interessert kan du sende mail til markus.solevag@gmail.com for å avtale tid, og for mer info ang utsyr og framkomst. Da kan vi møtes og du kan få nøkkelen til hytta.

Du kan sjekke om hytta er ledig ved å bruke denne kalenderen.

Håper du reiser, hytta er sterkt undervurdert!

Med vennlig hilsen,

Rolf Cas, Lesetansvarlig